Smaak boven alles, Puur Natuur, (H)eerlijk in hun eenvoud

Meesterbakker Frank

1981-1996

Na mijn 7 jarige opleiding aan de P.I.V.A, en diverse stages bij bakkerij BruersDésiré de Lille. en Tjoens te Antwerpen, ging ik aan de slag bij de gekende meester banket bakker Baeckelmans-Govers te Berchem, die mij de fijne kneepjes van het vak leerde om nadien in 1984 samen met mijn echtgenote Martine onze eerste onafhankelijke bakkerij te Brasschaat-Mariaburg op te starten. In 1996 hebben we onze toenmalige zaak verkocht zodat ik mij verder kon specialiseren in de bakkerij en voedingsindustrie.

1997 - 2016

Na onze eerste bakkerij startte ik in de loop der jaren diverse projecten op voor o.a. Unilever, Abel & Schaefer en Wouters Bakery producten en was ik mede-oprichter van Aveno NV (onderdeel van de AOR) en liet zo wereldwijd mijn sporen na op merken zoals Delizio, Oilio, Max Gold en Yasmin. Tijdens mijn vele reizen als Export Manager naar de regio’s Azië het Midden-Oosten, de Afrikaanse Westkust en Zuid Europa

als verantwoordelijke voor de product-ontwikkeling, de testbakkerij, klant training en key-account liaison deed ik ervaring en kennis op in prestigieuze hotels, ambachtelijke en instore supermarkt bakkerijen, voedingsindustrie en bakkerijgroothandels wereldwijd en ontdekte ik de lokale bakkerij culturen en gastronomie.

2017

In Augustus 2017 startte ik de erkende Ambachtelijke bakkerij La Boulangerie te Brasschaat samen met mijn echtgenote waar ik tracht elke dag opnieuw al mijn kennis en jarenlange ervaring te bundelen en zo origineel overheerlijk ovenvers desem brood en gebak creaties te brengen, apart, puur, lekker, voedzaam, gezond en terug naar de essentie, trouw blijvend aan de klassieke Franse bakkerij tradities.

2019-2020

Ambachtelijke Bakkerij La Boulangerie te Brasschaat krijgt Handmade in Belgium label.

Sinds eind 2019 ben ook ik trotse drager van het Hand Made in Belgium Label en HIB-ambassadeur. La Boulangerie is de eerste ambachtelijke bakkerij te Brasschaat en pas de zesde onderneming in Brasschaat die het kwaliteitslabel krijgt. Handmade in Belgium. Dat is kwaliteit. Dat is echt ambachtelijk, Dat is passie. Dat is fierheid.

Kies je voor producten met het Handmade in Belgium label, dan kies je voor producten die lokaal, met de hand en met veel liefde vervaardigd worden en aan strenge kwaliteitseisen voldoen door gepassioneerde ambachtslui met kennis van zaken. Ambachtslieden die het HIB-label willen krijgen, moeten daarom aan een strikte lijst met voorwaarden voldoen. Zo ben jij zeker als klant dat je kwaliteit koopt. Geniet van puur vakmanschap. Van échte smaak. Van bewust. Van duurzaam. Van lokaal. Van echte ambacht.

Tot binnenkort!
La Boulangerie Brasschaat

Sluit (esc)

WIJ ZIJN OPEN - BESTEL NU ONLINE

Bestel online altijd voor 12u en haal de volgende dag uw bestelling af in onze winkel te Brasschaat. Op zondagochtend aanvaarden wij momenteel vanwege de huidige veiligheidsmaatregelen geen bestellingen meer.

Nieuwberichten

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek