Doorgaan naar artikel

SMAAK BOVEN ALLES, PUUR NATUUR, (H)EERLIJK IN HUN EENVOUD

Meester Bakker Frank

2021

La Boulangerie is als enigste warme ambachtelijke bakkerij te Brasschaat wettelijk erkend als Ambachtsman door FOD Economie

Erkend Ambacht

Wist U trouwens dat er in Brasschaat centrum nog slechts 2 echte warme bakkerijen meer zijn? Verder zijn er enkel nog de industriële en semi-industriële bakkerijen of Franchise winkels van grote ketens in Brasschaat die pretenderen "ambachtelijk" te zijn.

2019-2020

 Ambachtelijke Bakkerij La Boulangerie te Brasschaat krijgt Handmade in Belgium label.

 HIB
Sinds eind 2019 ben ook ik trotse drager van het Hand Made in Belgium Label en HIB-ambassadeur. La Boulangerie is de eerste ambachtelijke bakkerij te Brasschaat en pas de zesde onderneming in Brasschaat die het kwaliteitslabel krijgt. Kies je voor producten met het Handmade in Belgium label, dan kies je voor producten die lokaal, met de hand en met veel liefde vervaardigd worden en aan strenge kwaliteitseisen voldoen door gepassioneerde ambachtslui met kennis van zaken.
Geniet van puur vakmanschap. Van échte smaak. Van bewust. Van duurzaam. Van lokaal. Van echte ambacht.

Meester Bakker Frank

2017

 In Augustus 2017 startte ik de erkende Ambachtelijke bakkerij La Boulangerie te Brasschaat samen met mijn echtgenote waar ik tracht elke dag opnieuw al mijn kennis en jarenlange ervaring te bundelen en zo origineel overheerlijk ovenvers desem brood en gebak creaties te brengen, apart, puur, lekker, voedzaam, gezond en terug naar de essentie, trouw blijvend aan de klassieke Franse bakkerij tradities.

1997 - 2016

 Na onze eerste bakkerij startte ik samen met partners van diverse pluimage in de loop der jaren succesvolle voedingsbedrijven op in België, Nederland, Portugal en Angola en werkten wij o.a. voor Unilever, Abel & Schaefer, Wouters Bakery producten, Aveno NV (onderdeel van de AOR NV en later verkocht aan Archer Daniels Midland USA) en liet zo wereldwijd mijn sporen na op bekende merken zoals Olis, Delizio, Oilio, Max Gold, Fribel en Yasmin.

1981-1996

Na mijn 7 jarige opleiding aan de P.I.V.A, en diverse stages bij bakkerij Bruers, Boulangerie de Paris, Désiré de Lille en Meester bakker Tjoens te Antwerpen, ging ik aan de slag bij de gekende meester banket bakker Baeckelmans & Govers te Berchem, die mij de fijne kneepjes van het vak leerde om nadien in 1984 samen met mijn echtgenote Martine onze eerste onafhankelijke bakkerij te Brasschaat-Mariaburg op te starten. In 1996 hebben we onze toenmalige zaak verkocht zodat ik mij verder kon specialiseren in de bakkerij en voedingsindustrie.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Toegevoegd aan je winkelmandje